به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، مهدی جمال افزود: از مجموع ۹۸ اثر تاریخی تعیین حریم شده در استان سمنان ۳۴ اثر تعیین حریم شده مربوط به شهرستان سمنان است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۴ اثر تاریخی در مهدیشهر، ۸ اثر تاریخی در شاهرود، ۲۲ اثر تاریخی در دامغان، ۳ اثر در گرمسار، ۱۳ اثر در سرخه و ۸ اثر در میامی، تعیین حریم شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان بیان کرد: از مجموع ۹۸ اثر تاریخی استان سمنان تعیین حریم شده، حریم ۱۴ اثر تاریخی مورد اصلاح و بازنگری قرار گرفته است.
جمال اضافه کرد: تعیین حریم اثر تاریخی نقشی مهم در جلوگیری از تعدیهای عمدی و سهوی افراد به بافت تاریخی دارد و ادامه این رویه در دستور کار است.
وی بیان کرد: حریم خانه حاج حشمتالله شکر، مسجد امام هادی (ع) و مسجد امام حسین (ع) واقع در شهر سرخه بهصورت یک حریم مشترک، آبانبار بزرگ و بنای تاریخی امامزاده پیر غریب (ع) واقع در شهر سرخه، قلعه تپه خندق و مجموعه تاریخی باغ و عمارت امیر واقع در شهر سمنان، از جمله بناها و آثار تاریخی برجسته استان سمنان است که تصویب شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان افزود: مؤلفههای فنی، اجرایی و نحوه مواجهه با عوامل و آسیبهای مخرب منظری و کالبدی در محدوده بناهای تاریخی به لحاظ ارتفاع بناها، خط آسمان و دید بصری از عوامل و معیارهای تصویب حریم آثار تاریخی در شورای ثبت و تعیین حریم آثار فرهنگی و تاریخی استان سمنان است.
جمال بیان کرد: سمنان از جمله استانهای برتر کشور در زمینه تعیین حریم آثار تاریخی است و اکنون حدود ۳۵۰ اثر تاریخی در استان وجود دارد که باید تعیین حریم شود.
تعیین حریم و ابلاغ نقشه معماری و حریم حفاظتی یک اثر تاریخی، ضوابط و مقررات قانونی را برای صیانت بهینه بافت تاریخی پیرامونی ساختار شهر فراهم میکند.
همچنین زمینه حفظ و احیای بافتها و بناهای تاریخی استان و کشور را به شکل هرچه بیشتر و با مبنای قانونی صحیح ایجاد میکند.
نظر شما